5 dingen die je kunt doen in een saaie les

2015/01/img_7153.png
Behalve koude thee & maandagen, heb ik een gruwelijke hekel aan saaie lessen (die helaas nogal vaak voorkomen). Van die lessen waarbij je overweegt om het raam uit te springen en/of je tafel in de fik te steken. Vandaag laat ik jullie een paar leuke dingen zien die je kan doen om dit uurtje iets dragelijker te maken. Dingen die weer eens wat anders zijn dan de kaft van de boeken van je vriendinnen schrijven, of in je schrift krassen.
• een Bucket List maken
Persoonlijk vind ik het erg leuk om een bucket list te maken, dit is een lijst met dingen die je nog allemaal wilt doen in je leven. Denk aan dingen als bungeejumpen, new york bezoeken, graffitispuiten, dit kun je zo gek maken als je zelf wilt.
En je kunt er een maken met dingen die je deze maand/week/dit jaar wilt doen, in plaats van in je leven. Of er plaatjes bij plakken, of alles tekenen (als je creatief genoeg bent), enzovoort. Wedden dat het ineens leuk word?

2015/01/img_7154.png
• schrijf 150 feiten (of meer!) op over jezelf
Dit idee komt uit een van mijn lievelingsboeken; Zoek Jezelf van Sarah Stillman. Omdat dit nogal tijdrovend is, kan je het prima doen tijdens de les, waarschijnlijk doe je er een paar dagen over. 25 dingen over jezelf schrijf je zo op, na 60 moet je even gaan nadenken en rond de 100 wordt het pas echt een uitdaging. Succes!

2015/01/img_7152.png
• Doodlen
Vooral als je niet zo’n schrijver bent, is dit leuker om te doen. Doodlen is een vorm van tekenen, waarbij je gewoon tekent wat je wilt tekenen, zonder er echt bij na te denken. Je kan dit zo langzaam en snel doen als je wilt. En als excuus kun je tegen je leraar zeggen als je betrapt wordt, dat tekenen tijdens een uitleg je beter helpt te concentreren en het te begrijpen. (Echt waar!)
•Boter, kaas en eieren spelen
Okay, ik moet toegeven, dit klink heel kinderachtig. Maar als je echt niks te doen hebt, is dit met degene naast je doen, echt wel leuk. Elke keer blijf je door gaan en spelen, terwijl ik zelf niet zo van spelletjes hou, dus dat zegt genoeg denk ik.

2015/01/img_7156.png
•Een playlist maken
Op papier gaat dit prima, en thuis kan je het zo instellen op YouTube of andere Apps. Maak een lijst van muziek die je nog wil luisteren, of je lievelingsmuziek. Thuis voer je dit in, en voila, weer iets gedaan tijdens de les ;).

Ik hoop dat jullie hier iets aanhadden!
Wat doen jullie in een saaie les?
Xx,
Iris
(De afbeeldingen komen van weheartit)

Advertenties

2 gedachtes over “5 dingen die je kunt doen in een saaie les

  1. Leuk idee om een bucketlist te maken! Ik denk dat ik dat maar is ga doen tijdens alle verschrikkelijk langdurige lessen economie. Normaal ben ik altijd een spelletje aan het doen met me vriendinnen haha

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s