My bookaddiction #1

Hey everyone,
Toen ik klein was (lees op de basisschool) las ik elke dag een boek of twee (lang leve de goede ouwe tijden!), inmiddels ben ik nog steeds verliefd op lezen.
Vandaag review ik drie boeken voor jullie, namelijk Inwijding, De Paardenfluisteraar & Mathilda Savitch. Klik op lees verder om te zien wat ik van deze boeken vond!

2015/01/img_7220-0.jpg

Mathilda Savitch
Mathilda is een dertienjarig meisje dat zich erop toelegt onuitstaanbaar te zijn en briljante streken uithaalt. Sinds haar oudere zus Helene dood is, zijn haar moeder en vader onaanspreekbaar. Mathilde heeft haar eigen strategie ontwikkeld om haar verdriet te verwerken: ze ziet en zegt dingen waar anderen niets van weten en die niet altijd stroken met de werkelijkheid. Een jaar na de dood van Helene besluit ze uit te zoeken wat haar zus in haar laatste levensmaanden is overkomen. Maar om de waarheid te achterhalen moet Mathilda alles op het spel zetten wat haar lief is.

De beschrijving sprak mij erg aan, aangezien ik graag boeken lees waarin de hoofdpersoon anders denkt dan de meeste normale mensen. Toch viel het boek mij enorm tegen; de hoofdpersoon doet en zegt dingen die gewoon niet kloppen en die ik ook niet vond kunnen, ook vind ik het niet heel goed geschreven. Bij een boek zoals dit, is het heel belangrijk dat je je in de hoofdpersoon kan inleven, en laat dat nou net het wat mindere kant zijn van dit boek. Voor de rest vind ik het wel heel mooi op de manier waarop ze mensen op een afstand houdt, en toch om ze geeft. Ik geef dit boek een 6,5.

2015/01/img_7219-0.jpg
De paardenfluisteraar
Een meisje dat in de sneeuw op haar paard rijdt wordt aangereden door een enorme truck met oplegger. In enkele fatale seconden wordt het leven van een gezin verwoest. Hoewel de 13-jarige Grace en haar paard Pelgrim ernstig verwond zijn, overleven ze het ongeluk. Annie, de moeder van Grace, gaat voor hen beiden op zoek naar heling en genezing. Haar odyssee brengt haar bij een bijzondere man: Tom Brooker, de paardenfluisteraar. In de weken die volgen zullen de levens van alle betrokkenen voor altijd veranderen.
Laten we even dit rechtzetten; ik heb een hekel aan paardenboeken. Vandaar dat ik eerst niet zo’n zin had om dit boek te lezen. Het begin vond ik ook echt redelijk saai, maar vanaf een bladzijde of vijftig had dit verhaal me gegrepen. Eigenlijk valt het paarden gehalte in dit boek enorm erg mee, het gaat meer om de mensen in dit boek. Met het einde was ik heel tevreden.
Dit boek is goed geschreven, ik raad het aan voor mensen die van een beetje realistische verhalen houden, maar ook niet heel erg. Je hoeft helemaal niet van paarden te houden om dit te willen lezen.
Dit boek vind ik een 8 waard.

2015/01/img_7218-0.jpg
Inwijding
Futuristische Chicago. De wereld van de zestienjarige Beatrice Prior is opgedeeld in vijf factie. Elke factie staat voor een bepaalde waarde: Oprechtheid, Zelfverloochening, Onverschrokkenheid, Vriendschap en Eruditie. Ieder jaar moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke factie zij de rest van hun leven willen horen. Voor Beatrice betekent dit dat ze een keus moet maken tussen haar familie en haar ware indentiteit. Haar beslissing verrast iedereen, vooral haarzelf.

Nadat ik deze film al een jaar geleden heb gezien, heb ik eindelijk het boek gelezen (hoewel het meestal andersom bij mij is). En ik moet zeggen, dit verschilt enorm van elkaar, maar zoals bijna altijd vind ik het boek toch echt beter.
Tijdens het lezen werd ik echt een beetje verliefd op Four, de tegenspeler, en zijn doen en laten. Hij heeft echt zo’n leuk karakter, hij is zeker mijn favoriet en ik verheugde me er elke keer weer op of hij langskwam. Vandaar dat ik echt in dit verhaal gezogen ben.
Ik kan niet anders dan toegeven dan dat ik van dit boek hou. Een aanrader voor de fans van bijvoorbeeld Harry Potter en The Hungergames. En een 8,5!

Welk boek lijkt jouw het leukst?

Sorry trouwens dat ik de laatste tijd een beetje afwezig was, school was veel en moeilijk, maar ik ga mijn best doen om vaker te posten!
En de foto’s had ik zelf gemaakt met mijn camera omdat mijn mobiel van top tot teen vol zit, maar die waren heel korrelig geworden, dus ik heb er maar een paar van het internet geplukt. (Bronnen: bol.com en meulenhoff.nl)
Xx
Iris

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s